HTML

Szebb Mosoly

A hollywoodi mosoly, ami hiába klisé, szeretjük. Filmsztárok ragyogó fogsorral és amit gondolunk róluk. Bloggerek írnak csillogásról, hófehér mosolyokról, sztárokról. Vagy éppen magukról. Blogger vagyok, írok én is!

Archívum

2011.08.24. 23:41 verboke

Hollywoodi mosoly=Jack Nicholson

Ha osztanának életmű-Oscart a legváltozatosabb, néha legrémisztőbb mosolyra, azt biztosan Jack Nicholson kapná.

  • A gonosz grimaszba rándult Joker face-ért,
  • az eszelősen ijesztő őrült vigyorért a Ragyogásban,
  • a The Departed maffiózó-mosolyáért,
  • az amúgy idegesítően rigorózus Malvinból kicsikartért az As good as it getsben,
  • vagy a lehengerlő, nőcsábász mosolyért az eastwicki boszorkányokban.

Lehet, hogy volt nála jobb Joker (Heath Ledger?), őrültebb gyilkos (Woody Harrelson?), keményebb maffiózó (Robert De Niro?), tenyérbemászóbb figura (Gary Oldman?), nagyobb szívtipró (George Clooney?), de egy biztos, a mosoly ezer arcának címe márpedig az övé.

 

Ugye?

2011.08.18. 10:14 mwo

TOP 5 fogorvosos film

Aki azt mondja, hogy szeret fogorvoshoz járni, az hazudik. Vagy tényleg szeret fogorvoshoz járni. De ha valaki kifejezetten a fogorvosos filmeket szereti, az vagy kattant vagy maga is fogorvos. A moviemavericks nagy nehezen összegyűjtötte a TOP5 fogorvosos filmet. De legalábbis azokat, amik egy kicsit is kapcsolódnak.

5. Rudolph (1964)

A piros orrú rénszarvasról szóló klasszikusban Herbie talán a filmtörténet első wannabe fogorvosa. Ez pont az ötödik helyre volt elég.

4. The Secret Lives of a Dentist (2003)

A fogorvosnak is lehet hűtlen a felesége, hiába élnek látszólag szépen három gyermekükkel. Mivel itthon nem mutatták be a filmet, nem érezzük a listában a helyét.

3. Némó nyomában (2003)

Miután Némó lepattan az aggódó Pizsi fatertől, hamarosan egy sidneyi fogorvos, P. Sherman akváriumában köt ki, aki a velejéig gonosz unokahúgának ajándékozná őt. A halkommandó ki is készíti emiatt.

2. Maraton életre-halálra (1976)

Ki ne emlékezne a rémisztő kínzásra a fogorvosi rendelőben? Brrr. Sir Laurence Olivier mindenesetre Golden Globe-ot kapott érte.

1. Rémségek kicsiny boltja (1986)

A gonosz földönkívüli húsevő növényről szóló mesében Steve Martin fogorvoskodik rém viccesen.

De vajon miért maradt ki a listából Oz (Matthew Perry), aki ráadásul két felvonásban küzd a magyar Gogolak-klán ellen Bruce Willis oldalán a Bérgyilkos a szomszédom I-II-ben? Nálunk biztos helye lenne a dobogón.

Van ezeknél jobb fogorvosos film? Kommenteld ide, és ne felejts el fogat mosni!

 

Címkék: film fogorvos hollywood

2011.08.06. 00:30 Jess_

Hármaska mosolya

Még kis suttyó koromban nagyon szerelmes voltam az Amerikai pite egyik főszereplőjébe. Ő volt Vicky, akit Tara Reid alakított. Vadító test, olyan szemek mint egy ír táj eső után, és egy hihetetlenül szép mosoly. Olyan szép, amit ritkán látni. Pár hónapja azonban mégis találkoztam egy lánnyal, aki bizony felvette vele a versenyt.

Ő volt Hármaska. Azt mondta, hogy azért szeret velem lenni, mert én még akkor is meg tudom nevettetni, amikor szomorú. Akkoriban sajnos volt rá oka, hogy szomorkodjon, éppen ezért volt olyan különleges amikor mosolygott.

Egy kicsit elszomorít, hogy nem úgy alakultak a dolgok kettőnkkel ahogy terveztem. Sajnálnám, ha többé nem láthatnám azt a mosolyt.

Már több mint fél éve nem beszéltem vele. Vajon még mindig olyan szép a mosolya? Hmm... ezt muszáj kiderítenem. ;)

Címkék: mozi jess szebbmosoly

2011.08.02. 19:13 mwo

Smile! You are at Mr. Smiley's!

Az Amerikai szépség egyik legjobb jelenete, amikor a friss gyorséttermi pénztáros Lester Burnham rajtakapja a feleségét az ingatlankirállyal. Nem elég, hogy a kínosan pitiáner lebukás kliséje annyira kézzelfogható és realisztikus, hogy akár a Vörösvári úton is megtörténhetett volna, még az arcunkba kapjuk a mosolyfetisiszta amerikai életigenlést is az elviteles burgerező képében. A Mr. Smiley's maga a kiírthatatlan optimizmus...

Ahogy az amerikai szolgáltatóipar jelszava is már több mint 100 éve a Service with smile. Kevin Spacey gyilkosan cinikus mosolya viszont úgy mossa le az ingatlanban és az új szeretője kocsijában utazó Real Estate King pozőr vigyorát, hogy öröm nézni.

A mosolyról szóló jelenetben amúgy nem mosolyog senki, talán pont ettől annyira brilliáns, hogy az Amerikai szépség nem véletlenül vitte el 1999-ben a legfontosabb Oscarokat.

 

2011.08.01. 10:45 mwo

Seth Gecko mosolya

George Clooney az Alkonyattól pirkadatigban. Nyakig tetkó, nyers brutalitás, a sivatagi hőség izzadtságától fényes, borostás arc. Rodriguez gyökér bűnözője, infantilis lábfetisiszta öcsivel súlyosbítva. Meg az a fehér fogsor, persze. 

A filmhősöket amúgy is az aktuális ideálokhoz szabják, őszintén, ki hiszi el, hogy Achillesnek makulátlan volt a fogsora, nem beszélve az arcápolásról, Brad Pitt az, ráadásul félmeztelenül, a korhűség kedvéért (Trója). Aztán ott vannak a nők is, a tarkóból mosolygó Julia Roberts-szel az élen. Tényleg így néz ki egy egyszerű prosti (Micsoda nő) vagy egy egyedülálló anya (Erin Brockovich) az amerikai mucsa legmélyebb bugyrából? Szeretnénk, ha igen. Mert az ügyes dramaturgia direkt úgy akar hatni ránk, hogy magunkat képzeljük a lehengerlő hős helyébe: mi vagyunk a tökös bűnözők, az ellenállhatatlan démonok arra a bő másfél órára. Vagy lehetnénk mi is akár.

Ehhez persze sokat kellene gyúrnunk, pilateseznünk és beszédórára járnunk, nem beszélve a sok castingról és a még több szerencséről, ami ahhoz kell, hogy los angelesi pincérből ünnepelt filmsztárok legyünk. Keveseknek sikerül. De eljátszani a gondolattal, hogy én vagyok a szexi doki a Vészhelyzetből, leszámítva azt, hogy nem találnék vénát még magamon sem és az ősz halántékom nem úgy ősz, ahogy Dzsordzsinak, néha jót tesz az önbecsülésemnek.

Amúgy is, az egész a mosolyról szól. Seth Gecko is attól menő, hogy még azután is mosolyt villant, hogy halomra lőtte az öccsét kicsináló vámpírokat.

Hollywood egyébként is divatot teremt, olyanokat, amik idővel kimennek a divatból (cigiző nők? ne már!), és olyanokat is amik soha. A mosoly ilyennek tűnik. Lehet gyakorolni a tükör előtt, meg használni a társasági életben. 

Ha hirtelen fel kellene idézned egy hollywoodi mosolyt, kié lenne az?

(Goerge Clooney egyébként nem is mosolyog az Alkonyattól pirkadatigban...)

 

Címkék: mosoly hollywood